Paasbrood

Ingredienten:
Broodblik van 27 cm
500 gram bloem
30 gram gist
100 gram gesmolten boter
1 ei
3 dl lauwe melk
geraspte schil van ½ citroen
snufje saffraan
iets kaneel
10 gram zout
600 gram krenten en rozijnen
100 gram gesnipperde sukade

Bereidingswijze:
Maak een brooddeeg zoals dit bij warme krentenbollen is beschreven van alle ingrediënten behalve de krenten, rozijnen en de sukade. Laat dit deeg met een vochtige doek afgedekt, in een kom een half uur op een lauwwarme plaats rijzen. Kneed er dan de krenten, rozijnen en de sukade door en doe het brood in de met boter ingesmeerde vorm. Laat het nog 45 minuten rijzen en bak het dan in een voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin bij 220 °C.
Ook kunt er een smal, langwerpig brood van vormen, niet in een broodblik, maar in zijn model op een ingevet bakblik wordt gelegd.

Bereidingstijd: 120
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Anders
Keuken: Nederlands
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *