Papajasoep

Ingredienten:
450 g papaja*
240 ml papajasap* of sinaasappelsap
1 ui, fijngehakt
500 ml melk
1 theelepel maïzena
½ theelepel nootmuskaat
1 eetlepel verse koriander of peterselie, fijngehakt
olie
peper
zout

Bereidingswijze:
Verhit de olie en fruit de ui 5 – 10 minuten tot hij glazig is.

Terwijl de uitjes gaar worden, kunt u de papaja’s voorbereiden, als u verse gebruikt. Snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Schil de vruchten en hak ze fijn.

Voeg de papaja’s met het sap toe aan de uitjes. Bestrooi het geheel met nootmuskaat, peper en zout en laat alles in 5 – 8 minuten gaar worden. Pureer dan de papaja’s met een vork.

Bind de soep tot de gewenste dikte door de maïzena met wat water te vermengen en dit aan de soep toe te voegen. Voeg de koriander toe, roer de soep goed om en laat hem nog 2 – 3 minuten zachtjes koken.

Schenk de melk erbij en laat de soep nog even doorwarmen, maar zorg dat hij niet meer aan de kook komt.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Afrikaans
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *