Pasta Niçoise

Ingredienten:
200 g gekookte buisjespasta
2 el olijfolie
fijn gehakte knoflook
4 el gehakte peterselie
200 g uitgelekte tonijn uit blik
2 tomaten in stukjes
100 g gekookte sperziebonen
12 zwarte olijven
sap van 1 citroen
zout
versgemalen peper
2 hard gekookte eieren

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok of braadpan.
Voeg de knoflook en peterselie toe en roerbak 2 minuten op laag vuur
Schep de tonijn, tomaten, sperziebonen en olijven erdoor
Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor
Schep voorzichtig de pasta door het tonijn groentenmengsel
Maak op smaak af met zout en peper.
Serveer op een schaal en garneer met partjes of plakjes ei
Lekker met warm stokbrood en kruidenboter

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *