Patrijs zuurkoolschotel

Ingredienten:
* 3-4 patrijzen
* 600 gr. zuurkool
* 8 lange repen katenspek
* 1 dl. water of witte wijn of ananassap
* 4 schijven ananas
* 2 el. gewelde rozijnen
* 100 gr. boter of margarine
* zout en peper

Bereidingswijze:
Bedek de patrijzen met het spek en bestrooi ze met zout en peper.
Breng de uitgelekte zuurkool met het water in een grote pan aan de kook.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin.
Leg de patrijzen met de bakboter op de zuurkool, voeg het vocht, de ananas in stukjes en de rozijnen toe en
stoof dit gedurende ca. 40 minuten.
Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *