Pikante vis gestoomd in bananenblad

Met een stoomoven in je keuken is het maken van pikante vis gestoomd in bananenblad een eitje. Mocht je geen stoomoven hebben dan kan het natuurlijk ook met een stoommandje op een pan kokend water, het alleen iets meer werk. Maar links of rechtsom, dit is echt een super heerlijk gerecht.

Als je niet aan bananenblad kan komen dan kan het ook in bakpapier maar de smaak is dan wel anders. Bananenblad kan je in de meeste toko’s wel krijgen (diepgevroren)

Pikante vis gestoomd in bananenblad
Pikante vis gestoomd in bananenblad

Ingrediënten:

  • 6 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 cm laos
  • 2 tl palm suiker
  • 3 el sambal oelek
  • 8 kemiri noten
  • Sap van 1,5 limoen
  • 5 el zonnebloemolie
  • 12 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad)
  • bananenblad
  • 500 gr witvis (wij hebben schelvis filet gebruikt)
  • 6 el kokos klapper (geraspte kokos)

Bereidingswijze:

De Boemboe:
Maak de sjalotten en knoflook schoon en snijd ze grof. Schil de gember en laos wortel en snijd ook in stukjes.
In een vijzel of keukenmachine maal je dit zeer fijn, tot pulp zeg maar. Voeg dan de kemiri noten, sambal oelek, palm suiker,limoensap en wat zout toe.
Zorg dat dit ook fijn gemalen word tot een mooie gladde pasta ontstaat. In een wok of grote koekenpan laat je de zonnebloem olie heet worden en hierin bak je de pasta in ongeveer 10 minuten gaar.
als het grootste deel van het vocht verdampt is zou het goed moeten zijn.
Laat de boemboe afkoelen.

Het stomen:
Neem een stuk bananenblad en leg daar een vis filet op. Hierop smeer je een dikke laag van de boemboe. Dan doe je flink wat geraspte kokos op de boemboe. Leg hierop weer een blaadje djeroek poeroet en dan vouw je dit dicht in een groot stuk bananenblad.
Doe de ingevouwen vis op de stoomschaal (of stoommandje) en stoom tot de vis gaar is.
Bij ons was dat ongeveer 20 minuten in de stoomoven.

Lekker met witte gekookte rijst en een fris zure salade zoals oerap oerap


Bereidingstijd: 50
Bereiding: Stomen
Land: Japan

Pikante vis gestoomd in bananenblad

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pikante vis gestoomd in bananenblad
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

negen + 4 =