Pindasoep

Ingredienten:
4-6bleekselderijstengels, olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, gehakt, sambal, tablet bouillon, 6 lepels pittige pindakaas, 1 lepel ketjap Manis, koriander, 2 eieren hardgekookt.

Bereidingswijze:
Ui klein snijden, ei koken en in plakjes snijden, bleekselderij in blokjes snijden

Doe olie in de wok. Fruit de ui 2 minuten en doe de knoflook erbij samen met de sambal. Laat het zachtjes bakken. Doe de bleekselderij erbij en doe er 7,5 deciliter water bij. Breng het aan de kook. Doe de bouillontablet erbij. Laat alles 10 minuten zachtjes koken. Roer de pindakaas door de soep en blijf roeren tot de soep is gebonden. Roer daarna de ketjap door de soep. Verdeel de soep over twee kommen of diepe borden. Strooi eerst koriander er over en laat daarna plakjes ei op de soep drijven

Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Soep
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 − 3 =