Pita

Ingredienten:
750 gr. Tarwebloem
1 zakje Gedroogde gistkorrels
2 tl. Zout
2 eetl. Olijfolie

Bereidingswijze:
Zeef de bloem in een kom, schep er de gistkorrels en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl. lauw water bij. Kneed hiervan een soepel deeg en dat het niet meer aan de handen plakt. Verdeel het deeg in 12 stukken. Rol elk stuk tot een bal, en rol deze uit tot een ovaal met een lengte van ongeveer 18 cm. Leg de stukken naast elkaar op een met bloem bestrooide aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek, en laat dit 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 240 graden C. Bestrijk 2 bakplaten met wat olie en laat die in de oven heet worden. Leg de broodjes op de bakplaat en besprenkel ze met een klein beetje water. Bak ze in 7 min. bijna gaar. ( afhankelijk van de oven ) De broodjes daarna afbakken in een oven, grill, barbecue, broodrooster of tosti ijzer.

Bereidingstijd: 45
Voor: personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Basis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + 20 =