verse pizza

Pizza gebakken op een pizzasteen

Je kan tegenwoordig best aardige pizza’s uit de diepvries krijgen van de verschillende fabrikanten. Maarrrrrrr… er gaat toch niets boven een zelf gebakken pizza gebakken op een pizzasteen.
Zo’n heerlijk geurende vers gebakken pizza, dan loopt het water je toch uit je mond. Het mooie is ook dat je eigenlijk geen vast recept hebt voor een pizza, ja je moet natuurlijk deeg maken, maar daarna ben je vrij in wat je erop doet.
verse pizza

Een pizza bestaat eigenlijk uit 3 verschillende recepten.

Het deeg
Voor het deeg gebruiken wij dit recept. Dat is een redelijk eenvoudig recept en met een dik uur is het voor mekaar.

De saus.
Voor de tomatensaus gebruiken we dit recept.

En natuurlijk alle samen met de ingredienten voor de pizza zelf het laatste recept.

Een pizza kan je natuurlijk gewoon in de oven op een bakplaat bakken, daar is niets mis mee maar beter is nog een echte brood of pizza steen.
brood of pizza steen
Wij hebben uit ervaring ondervonden dat de pizza van de steen vele malen krokanter is dan die van een bakplaat. Dat komt omdat de steen het overtollige vocht opzuigt en verdampt waar het op een bakplaat blijft hangen zeg maar.
Deze keer hebben we als ingredienten gekozen voor:

  • Verse honing tomaatjes in partjes
  • Prosciutto  ham
  • Ui in dunne ringen gesneden.
  • Pecorino kaas geraspt.
  • 1 Punt paprika in kleine reepjes gesneden (zonder pitjes)
  • Klein beetje gerookte spek in dunne reepjes.
  • Shiitake champignons in dunne plakjes
Shiitake champignons pizza ingredienten Honing tomaatjes


Je maakt het recept voor het deeg en de tomatensaus.
Rol het deeg uit zodat het op de steen past, zorg dat het niet dikker is dan 3 a 4 milimeter. Die bodem moet zeker niet van karton zijn toch 😉
*tip* maak de pizza  op de pizzaschep, dan hoef je niet ingewikkeld te doen om hem op de steen te schuiven.
Smeer wat van de tomatensaus op de bodem van de pizza.
Pizza met tomatensaus
Beleg hem de de bovenstaande ingredienten, maar je kan natuurlijk erop doen wat je lekker vind.
Doe er niet teveel op, de kans is namelijk dat er uit al de ingredienten die je erop doet teveel vocht vrijkomt en dat je pizza soppig blijft. Dus sowieso alles wat je gebruikt zo droog mogelijk proberen te houden.

pizza in de oven

Pizza op de steen schuiven en afbakken. tijd ligt tussen de 5 en de 8 minuten. Is geheel afhankelijk van hoelang je de steen hebt voorgewarmd ,dik een uur in ons geval op 240 gr.
Ook natuurlijk een kwestie van even op blijven letten.

De hele impressie en meteen een paar foto’s hoe onze keuken er na en tijdens het maken van een simpele pizza uitziet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als je informatie wilt over de steen die wij gebruiken kan je natuurlijk hieronder reageren. Maar je kan natuurlijk op alles reageren.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pizza gebakken op een pizzasteen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

7 comments to “Pizza gebakken op een pizzasteen”

You can leave a reply or Trackback this post.

  1. Wannes De Brouwer - 18 juli 2012 at 08:34 Reply

    Hallo. Ik bak mijn eigen brood maar ben nooit tevreden over de krokantheid. Welke steen is dit juist en waar kan je deze kopen? Groetjes Wannes

  2. Proeven - 18 juli 2012 at 09:13 Reply

    Hallo wannes,
    Deze steen hebben wij gekocht op http://www.3-2-1-pizza.nl/
    Ik geef toe dat het er niet zo betrouwbaar uitziet en ook omdat je je geld van te voren moet overmaken is niet zo fijn, maar heb goede ervaring met deze webshop. De steen word ook perfect verpakt thuis bezorgd.
    Wij hebben voor de dikkere broodbaksteen gekozen omdat deze pizza en brood kan hebben.

    Laat even weten of het lukt en hoe je brood word.

  3. Annemieke Venema - 10 februari 2013 at 20:42 Reply

    Ik zou graag informatie willen over waar deze pizzasteen met schep te koop is.

    vriendelijke groet,
    Annemieke Venema

  4. Meneer Proeven - 11 februari 2013 at 08:42 Reply

    Annemieke, het antwoord staat boven jouw reactie. 😉
    http://www.3-2-1-pizza.nl/

    Gr

  5. Ramon saueressig - 21 juni 2013 at 13:03 Reply

    Ik woon in Veldhoven en heb nog wel een paar mooie pizzastenen liggen. Ben sinds een paar maanden aan het pizzabakken. Als je eenmaal met steen hebt gebakken, wil je niet meer zonder. Ik heb 2 stenen van emile henry van 35 cm. Winkelprijs 50 euro. En 2 stenen inclusief pizzaschep. Winkelprijs 30 euro. Doe een goed bod en je mag ze hebben.

  6. Thijs Boonen - 14 oktober 2013 at 09:03 Reply

    Dank je wel voor de recepten in je artikel. Ik zag je post over 3-2-1-pizza.nl Ik heb hier ook mijn eerste pizzasteen gekocht en ik had net als wat u aangaf ook even moeite met het uiterlijk van de shop en het vooruit betalen. Nadat ik de steen had binnengekregen zat er helaas ook nog een grote scheur in. 3 2 1 pizza gaf aan dat dit niet hun verantwoordelijkheid was en dat het mijn eigen probleem was. U begrijpt dat ik hier goed kapot van was (toch weer 80 euro). Ik heb toen verder gezocht en heb uiteindelijk mijn pizzasteen gekocht bij de webshop: http://www.mijnpizzasteen.nl. Dit is echt een aanrader, goede service en de echte orginele stenen (zonder scheuren;P)

  7. Meneer Proeven - 14 oktober 2013 at 09:54 Reply

    Dat is inderdaad niet netjes van 321 pizza en zal het zeker in mijn achterhoofd houden als ik weer een steen zou kopen of iemand moet aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − elf =