Provençaalse stoofschotel

Ingredienten:
750 gr runderlappen
2 winterwortels
200 gr magere spekreepjes
3 tn knoflook
2 laurierblaadjes
1/2 prei
1 ui
1 sinaasappel
500 cl rode wijn
olijfolie
peterselie
tijm
rozemarijn

Bereidingswijze:
1 dag van te voren:
maak een marinade van: wijn, winterwortel, gesnipperde ui, knoflook, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap, schil van halve sinaasappel, en 2 eetl olijfolie. Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade.
De volgende dag:
Haal het vlees uit de marinade en laat deze goed uitlekken. Bewaar de marinade. bak in een pan uitjes glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Lat het op een acht pitje tenminste 2 à 3 uur stoven of et het in de oven (de stooftijd is da iets korter).
Wij eten dit met gekookte aardappelen en een salade.

Bereidingstijd: 180
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *