Romige pompoensoep

Ingredienten:
750 gr pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olie
1 liter groentebouillon
2 eetlepels sherry
peterselie
peper, zout
1 dl Sojacuisine
amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees klein.
Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig, voeg de pompoen toe en laat
dit een paar minuten zachtjes stoven.
Schenk er de bouillon en de sherry bij, voeg wat fijngeknipte peterselie
en naar smaak peper en zout toe en laat de soep in 30 minuten zachtjes
gaar koken.
Roer er de sojacuisine door, schep de soep in de borden en bestrooi
die met wat geroosterd amandelschaafsel

Bereidingstijd: 40
Voor: 3 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: Herfst

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + elf =