Roombotercake met witte druiven en perzik

Ingredienten:
• acht plakken roombotercake
• 200 gram witte druiven
• twee perziken
• twee eetlepels bloemenhoning
• een flesje Barbãr van 30 cl
• 1 dl slagroom
• een eetlepel vanillesuiker

Bereidingswijze:
De schil en pitjes verwijderen van de witte druiven en halveren. De perziken schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Gehalveerde druiven en stukjes perzik gedurende een uur wellen in het bier en vervolgens met de bloemenhoning tien tot vijftien minuten stoven met de rest van het bier. Eventueel nog wat meer bier gebruiken. De plakken cake verdelen over dessertborden en het warme mengsel van druiven en perzik erover verdelen. Slagroom stijf kloppen met vanillesuiker en wat slagroom naast de cake leggen.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *