Roux

Ingredienten:
Voor 1 liter saus:
100 gram boter – 100 gram bloem
Voor een bruine roux neem je het dubbele.

Bereidingswijze:
Blanke roux
Smelt de boter in een pan maar laat het niet te heet worden.Zeef de bloem. Geef ze ineens bij de boter. Roer het mengsel met de garde goed door elkaar. Laat 2 à 3 minuten koken.
Blonde Roux
Doe hetzelfde als bij de blanke roux, maar laat op een heel zacht vuur de roux langer koken totdat deze begint te kleuren.
Bruine Roux
Doe hetzelfde als bij de Blonde Roux, kook de roux echter totdat deze mooi bruin is. Het maken van een Bruine Roux kan best een uur duren en het mag niet te snel gaan omdat anders de smaak en de bindkracht verloren kunnen gaan.

Bereidingstijd: 30
Voor: 0 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Type: Basis
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Has one comment to “Roux”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

vier + dertien =