Rundersukadelapjes met pruimen

Ingredienten:
• 600 gram rundersukadelapjes ( bijv. France Limousin)
• 150 gram ontpitte, gedroogde pruimen
• twee eetlepels roomboter
• twee eetlepels zonnebloemolie
• 1 dl runderbouillon
• twee uien
• vier bleekselderijstengels
• twee takjes tijm
• een laurierblaadje
• een flesje Chimay blauw van 33 cl
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
In een mengkom de ontpitte, gedroogde pruimen (liefst Pruneaux d’ Agen) gedurende twee uur wellen in het bier.
Het vlees snijden in lapjes van elk 150 gram. Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en de lapjes om en om aanbraden, tot ze goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, fijngesneden bleekselderijstengels, takjes tijm, laurierblaadje en bouillon erbij doen. Hittebron verlagen en in anderhalf uur met gesloten deksel laten sudderen. Een kwartier voor het einde van de stooftijd, tijm en het laurierblaadje verwijderen, het braadvocht zeven en terugdoen in de braadpan bij het vlees. De pruimen en het bier erbij doen en vervolgens nog een kwartier laten sudderen. Vlees en saus verdelen over voorverwarmde borden. Serveer hierbij aardappelpuree, in boter gestoofde groene kool met een vleugje komijn of in boter gecarameliseerde witlofstronkjes.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − elf =