Salade van Varkenshaas en groene Asperges

Salade van Varkenshaas en groene Asperges

Salade van Varkenshaas en groene Asperges

Ingrediënten:
500 g. varkenhaas
250 g groene asperges
100 g. taugé
100 g veldsla
2 vleestomaten
1 ui2 el olie
2 el ketjap
2 el marmelade
1 el medium dry sherry
peper
zout

Bereidingswijze:
Roer een saus van ketjap, marmelade, sherry, peper en zout naar smaak.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep het sausje erdoor.
Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken. Snijd de ui in stukjes en maak de asperges schoon door de onderste harde stukjes eraf te snijden.
Snijd ze vervolgens in stukjes van 4 cm. Verdeeel de tomaat in partjes.
Verhit de helft van de olie en bak het vlees al roerend in 3 min. bruin.
Neem het vlees uit de wok en hou het warm. Verhit de rest van de olie en bak de ui en de asperges in 5 min. beetgaar. Schep de tomaten erdoor en bak ze 1 min. mee. Schep de taugé erdoor. Verdeel de veldsla over vier borden en schep het vlees en de groenten erop.

Bereidingstijd: 20
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: Lente

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Salade van Varkenshaas en groene Asperges
Gepubliceerd op
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *