Saté babi Madura

Ingredienten:
500 gr varkenshaas
2 witte uien
2 teentjes knoflook uit de pers
4 tl ketjap manis
2 gepofte kemirienoten
1 tl laos
1 tl koenjit
1 tl geraspte gemberwortel
1 tl ketoembar
1/4 tl djinten
2 tl vloeibare tamerinde
2 tl Javaanse suiker
2 bladen sehreh
2 djeroek peroet bladeren
4 tl sambal oelek

Bereidingswijze:
Maak de uien schoon en snipper ze fijn
Maak een marinade van de uien, knoflook, ketjap, kemiries, laos, koenjit, gember, ketoembar, djinten, tamerinde en suiker
Voeg de sereh en de djeroek peroet toe
Snijd de varkenshaas in dobbelstenen
Voeg deze aan de saus toe, schep het vlees goed om, zodat de saus is
opgenomen en laat het vlees een uurtje marineren
Dep het dan droog, rijg het aan pennen of satéstokjes en rooster of grilleer het vlees gaar

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *