Saté Bali

Ingredienten:
500 gr rundvlees
1 ui
2 teentjes knoflook
2 dl santen van 1/8 blok
1 tl asem
4 kemirienoten
Olie
Satéstokjes
Kruiden:
1/2 tl laos
1/2 tl sereh
1/2 tl koenjit
1/2 tl gemberpoeder
1 el ketoembar
1/2 el djintan
1 tl trassie
2 tl zout
2 daon djeroek poeroet

Bereidingswijze:
Wrijf de ui, knoflook en kemirienoten fijn en voeg alle kruiden hieraan toe
Meng ook de santen en de asem erdoor
Snijd het vlees in blokjes en wrijf die in met het kruidenmengsel
Steek ze aan de stokjes en rooster het vlees, terwijl u het bestrijkt met olie

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *