Saté boemboe

Ingredienten:
500 gr varkenshaas
5 el olie
2 1/2 dl santen
1 el asam djawa water
Ketjap manis naar smaak
Ca. 20 saté-stokjes
1 el ketoembar
1/2 el djinten
1/2 tl peper
2 cm koenjit
1 serehblad
1 laoswortel
4 rode pepers

Bereidingswijze:
Bak de ketoembar, djinten, peper en koenjit in olie in een wadjan
Vermeng dit met de sereh, laos, rode peper, zout, santen, asam djawa en ketjap en mix dit in een blender of met de mixer
Marineer het vlees vervolgens gedurende 2 a 3 uur in het kruidenmengsel, steek het aan saté-stokjes en rooster de stokjes

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *