Snelle tomatensaus

Snelle Tomatensaus

Een hele lekkere snelle tomatensaus die je als basis kunt gebruiken voor diverse doeleinden. Wij gebruiken hem als basis voor een pasta saus en als we een pizza bakken gebruiken we deze saus ook als basis. Het is echt een lekkere authentieke saus, die ook nog eens snel klaar is. De bereidingstijd is 30-60 minuten.
Het recept hieronder is voor 8 personen maar dat zegt niet zoveel met saus, niemand eet alleen saus. Wij maken dit recept meestal maal 2 en vriezen dan porties in.
Zo heb je altijd een heerlijke verse tomatensaus op voorraad de niet te vergelijken is met die zakken van de diverse fabrikanten.

tomatensaus

Ingrediƫnten:

1 grote teen knoflook fijngehakt of geperst
2 eetlepels olijfolie
1 klein gedroogd pepertje fijngemalen
2 theelepels gedroogde oregano
3 blikken a 400 gram Italiaanse pomedori tomaten, maar lekker nog zijn verse
1 eetlepel rode wijnazijn
1 bos verse basilicum en marjolein grof gehakt
Zout en zwarte peper uit de molen
2 a 3 eetlepels goede olijfolie.

Bereidingswijze:

Fruit de knoflook in de olijfolie in een pan met dikke bodem op een laag vuur.
Doe er dan de oregano en eventueel het pepertje en de tomaten bij.
Roer voorzichtig, zodat de tomaten niet stuk gaan, anders komen de pitjes tevoorschijn en die maken de saus een beetje bitter.
Door de tomaten heel te laten en het mengsel heel langzaam te laten koeken krijg je een heerlijk zoete saus.
Je kunt als je wilt de pitjes uit de tomaten halen, maar is niet nodig.
Breng alles aan de kook en laat het een uur heel zacht sudderen.
Roer de azijn erdoor en hak dan de tomaten in de saus aan stukken. Meng er nu het verse basilicum of marjolein of beide door.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer er 2 a 3 eetlepels van de olijfolie door.

Bereidingstijd:
30-60 minuten

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit recept is van Jamie Oliver.

About the author: Mnr Proeven

2 comments to “Snelle Tomatensaus”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − 13 =