Spaghetti met Prei Gorgonzolasaus

Ingredienten:
2 dunne preitjes (alleen het witte en lichtgroene), 150-200 Gram spaghetti, Zout, (verse) Peper, 25 Gram boter, 1/8 L Garderoom, 100 Gr Gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas.

Bereidingswijze:
Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes.Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar.

Verhit intussen de boter in een panen roerbak de prei ca. 1 minuut. Roer de room erdooren breng die zachtjes aan de kook. Snijd de kaas in stukjes, roer die door de room en laat de kaas al roerend smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af in een vergiet en doe hem terug in de pan en roer er de saus door. Je kan de saus en de pasta natuurlijk ook los serveren.

Bereidingstijd: 35
Voor: 2 personen.
Bereiding: Roerbak
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × een =