Stoofperen

Ingredienten:
1 kilo stoofperen
50 gram suiker
2 deciliter water
1 deciliter port
1 stuk pijpkaneel
citroenschil
citroensap
aardappelmeel

Bereidingswijze:
Schil de stoofperen en snijd ze dan overdwars door midden, verwijder het klokhuis.
Zet vervolgens een pan met het water, de port, kaneel, citroenschil, suiker en een scheutje citroensap op het vuur.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan de stoofperen toe. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur zacht.
Laat de stoofperen nog minstens 3 (liever 4 uur) sudderen.
Haal daarna het kaneel en de citroenschil uit het vocht en bind het met een beetje aardappelmeel.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *