Stoofpot met gehaktballetjes en tomaat

Ingredienten:
1 ui
1 komkommer
500 gram tomaten ( blik )
400 gram gehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 dikke plak ham
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olie
1 theelepel worcestershiresaus
0,5 dl wijn (witte droge )
1 eetlepel aardappelmeel

Bereidingswijze:
Snipper de ui, schil de komkommer en in de lengte halveren, met een lepel de zaadjes er uit halen. Snij de komkommer in stukjes van ongeveer 1 cm. Tomaten schillen en in stukjes snijden ( bij tomaten in blik de tomaten afgieten ), ham in kleine blokjes snijden. Doe het gehakt, ei paneermeel, mosterd, zout, peper en de paprika in een kom, en alles goed door elkaar kneden. Met natte handen balletjes draaien van het gehakt mengsel tot een grote van walnoten. In een braadpan de olie verhitten, de gehaktballetjes in 8 min. rondom mooi bruin bakken. Met een schuimspaan de gehaktballetjes uit de pan nemen en op een bord leggen. Aan het bak vet toevoegen ui, komkommer en de ham en laat dit 5 min. bakken. Doe de gehaktballetjes, tomaten, oregano, zout, peper en worcestershiresaus. Met de deksel op de pan 10 min. zachtjes laten stoven. Intussen in een kopje de wijn en aardappelmeel tot een glad papje roeren, en doe dit al roerend in de pan, tot het vocht gebonden is. serveer dit met rijst .

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *