Tahoe Telor Petis

Tahoe Telor Petis

Een lekker ei gerecht, heel licht en ook op een warme zomerdag heerlijk.

Tahoe Telor Petis

Ingredienten:
3 sjalotjes fijn gesneden
3 tenen knoflook geraspt of fijn gesneden
2 el olie
1 tl petis (garnalenpasta) opgelost in 2 el heet water
1 tl citroensap
1/2 el sambal oelek
2 el ketjap manis (niet die van dat merk met dat gele logo aub)
2 el water
2 tl pindakaas
1/2 el suiker
zout,peper
1/2 blok tahoe in kleine stukjes
2 eieren
1 el jonge prei fijngesneden
1/2 tl knoflookpoeder
200 gr tauge heel even geblanceerd.
1 el selderie fijngesneden
1 el gebakken uitjes
kroepoek

klaar

Bereidingswijze:

Ui en knoflook fruiten in de olie tot ze glazig zijn. Voeg hier het petiswater,citroensap,sambal,ketjap,water en de pindakaas toe.

Op smaak brengen met suiker en zout.
Maak er een sausje van en alles goed mengen.
Voeg wat extra water toe als het te dik word (lees de anekdote hiervan in het recept Ajam Boemboe Roedjak)
De saus mag aan de zoete kant zijn.

Bak in een koekepan de stukjes tahoe in wat olie.
Klop het ei en doe dan de prei,knoflookpoeder,peper en zout erbij.
Giet dit over de gebakken tahoe in de koekenpan. Dit alles bakken op laag vuur. Ei omkeren als de omelet gestold is.
saus
Leg de tauge op een bord en doe hier de omelet overheen. Giet de saus erover.
Doe hier weer de selderie,uitjes en gesnipperde kroepoek overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *