tavuk sote klaar

Tavuk sote – Turkse stoofschotel

Tavuk sote – Turkse stoofschotel met kip en groente

Mevr. Proeven had afgelopen vrijdag na werk een training in nieuwe software op haar werk.
Wie dat verzint op vrijdag is in mijn ogen een beetje de weg kwijt, maar dat terzijde.
Ze kreeg als diner een pizza.. ja ja er word daar niet op de kleintjes gelet.
Daarop kreeg ik dus halverwege de dag een Whatsappie met de noodkreet dat ik voor de zaterdag iets moest verzinnen met veel groente, want 2 dagen zonder “echte” groenten kan niet goed voor je zijn. 😉

Het is dus de Tavuk sote geworden, een Turkse stoofschotel met veel groenten en kip. De groenten in de ingrediënten lijst zijn de groenten op die wij er in gedaan hebben, maar het is zo’n gerecht waar bijna iedere groente in kan. Ideaal gerecht om de groente lade in je koelkast eens uit te ruimen.

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Ingredienten:

  • 500 gr kippen dijen in grove stukken gesneden
  • 2 groene pepertjes fijn gesneden
  • 300 gr stevige paddenstoelen schoon en in stukjes
  • 100 gr wortel in stukjes (over van de worteltaart)
  • 2 (punt)paprika’s in stukjes
  • 2 uien in ringen of stukjes
  • 4 stevige tomaten in stukjes
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • olijfolie
  • paar takjes verse oregano
  • paar takjes verse tijm
  • zout en peper

Bereidingswijze:

De ui in een braad of stoofpan aan fruiten in olijfolie. Als deze glanzen en een klein beetje verkleurd zijn voeg je de kip toe.
Bak deze ook een paar minuten aan. Daarna de peper, paprika, wortel en paddenstoelen toe voegen. (De harde groenten mocht je andere gebruiken dan wij)

Wel even van te voren je groene pepertjes proeven. Die kunnen nogal
verschillen van scherpte. Beter later nog een beetje toevoegen dan te heet.
Laat dit ook een paar minuten meebakken.
Als het geheel goed gebakken is voeg je de tomaten, tomatenpuree en de kruiden toe. De tomaten bevatten als het goed is genoeg vocht om het geheel een beetje
onder water te zetten. Mocht dat niet zo zijn dan mag je er gerust wat water bij doen. Een laagje water in het begin mag gerust.
Laat het nog zeker 20 minuten met de deksel voor het grootste gedeelte op de pan stoven. Als het na 20 minuten nog te vochtig is
dan laat je het nog even een paar minuten zonder deksel rustig door pruttelen.
Goed proeven en op smaak brengen met peper en zout.

Je kan hier zo’n heerlijk Turks brood bij serveren, maar ook rijst, pilav of gebakken aardappelen kunnen makkelijk.


Bereidingstijd: 60 minuten
Bereiding: Stoven
Type: Hoofdgerecht
Land: Turkije

Tavuk sote – Turkse stoofschotel

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Tavuk sote - Turkse stoofschotel
Gepubliceerd op
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *