Tomantensoep met avocado

Ingredienten:
1kg tomaten
2 ui
1 wortel
0,5 theelepel tijm
peper
zout
1 blaadje laurier
2dl bouillon
2 advocado’s
verse bascilicum
1,5 dl room
witbrood
olijfolie
knoflook
zeezout

Bereidingswijze:
Snijd de tomaten in stukken, snipper de ui en snijd de wortel in stukjes. Laat dit langzaam gaarkoken in de bouillon met de kruiden. Mix de soep met een staafmixer tot het een romig geheel is.
Schil de avocado’s en snijd deze in kleine stukken, hak de basilicum en vermeng deze samen met de room door de avocado’s.
Haal de korsten van het witbrood en snijd blokjes van het brood. Pel drie knoflookteentjes en plet en hak deze. Verhit in een koekenpan ruim olijfolie, fruit eerst de knoflook en voeg daarna de wittebrood toe. Bak deze tot ze lichtbruin en hard zijn, maak op smaak met zeezout.

Schep de soep in een bord, laat in het midden een volle lepel avocadoroom ‘glijden’, strooi de croutons over de soep. Garneer af met basilicum blaadjes.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Overig
Type: Soep
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × een =