Tomatensoep met Courgette en Kabeljauw

Ingredienten:
300gr. kabeljauw, zout, peper, 1 ui, 1 courgette, 1 grote aardappel, 25gr.boter, 1 teentje knoflook, 1l. tomatensap, 2 tomaten, 1 theelepel dragon, 4 eetlepels koffieroom, wat peterselie of bieslook.

Bereidingswijze:
Vis in blokjes snijden, bestrooien met peper en zout. Ui pellen en snipperen. Courgette en aardappel schoon maken en in blokjes snijden. Boter verhitten en hierin de ui 2 minuten fruiten. Knoflook persen er bij in doen. courgette, vis en aardappel 3 min. meebakken, dan tomatensap en dragon toevoegen en aan de kook brengen en in ongeveer 15 min. zachtjes gaar koken.De laatste paar min. de ontvelde en in stukjes gesneden tomaat toevoegen.Op smaak maken met peterselie of bieslook en wat koffieroom.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × drie =