Tunesische vissoep op het bord

Tunesische Vissoep

Tunesische vissoep, een van mijn favoriete vis soepen.
Op het moment dat je de vis bouillion met de groenten opzet begint je huis zo lekker te ruiken.  Je kan dit makkelijk in grote hoeveelheid maken en in porties invriezen. Als je dan 1 portie uit de vriezer haalt hoef je het alleen maar op te warmen en dan pas de vis toe te voegen.
Tunesische vissoep op het bord

Ga er verder niet veel over zeggen, je moet het gewoon maken

Ingrediënten:

2 rode paprika’s
250 g vastkokende aardappelen
2 winterpenen (a 250 g)
750 ml visbouillon (van 1 1/2 tablet)
3 tenen knoflook
2 uien, in ringen
3 laurierblaadjes
2 1/2 tl komijnzaadjes
1 zakje saffraan (0.05 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
100 g macaroni grande (zak 500 g, biologisch)
500 g kabeljauwfilet (zak 750 g, diepvries), ontdooid en in stukjes
2 el kappertjes (potje 100 g)

Tunesische vissoep

Bereidingswijze:

1. Snijd de paprika’s in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de winterpenen in blokjes.
Schenk de visbouillon in een grote pan en voeg de paprika, de peen, de aardappel, de knoflook, de ui, de laurier, de komijn en de saffraan toe.
Laat 20 min. op laag vuur koken. 2. Zeef de bouillon. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de helft van de bouillongroente met de staafmixer of in de keukenmachine.
Schep de gezeefde bouillon met de gepureerde en ongepureerde groente terug in de pan. Voeg de tomatenblokjes en 250 ml water toe. Breng opnieuw aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout. 3. Voeg 12 min. voor serveren de macaroni toe.
Voeg 5 min. van tevoren de kabeljauwfilet en de kappertjes toe.

Lekker met een stuk pide (brood)

Wil je het wat pittiger, doe er dan een schepje harissa bij, dat is een tunesische saus. Zeg maar de tunesische sambal. Het recept hiervoor kan je hier vinden.

Bron: AH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *