Varkenshaas Abrikoos

Ingredienten:
circa 400g varkenshaas 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g) 2 el olie 25g boter zout en versgemalen peper 2 el citroensap 2 el sojasaus of ketjap 1 dl kookroom

Bereidingswijze:
Snijd de varkenshaas in 8 gelijke porties en sla ze met de muis van de hand iets platter. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Verhit de olie in de koekenpan en voeg de boter toe. Bak de stukjes varkenshaas, als het schuim is weggetrokken, aan beide kanten in circa 3 min bruin en bestrooi ze met wat zout en peper. Blus het braadvocht af met circa 1 dl van het abrikozenvocht en roer er het citroensap, de sojasaus en de kookroom door. Laat het vlees nog circa 5 min in de saus stoven. Schep op een schaal, garneer met de uitgelekte abrikozen en bestrooi met de fijngeknipte bieslook.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *