Varkenshaas Calvados

Ingredienten:
2 varkenshaasjes
1/2 liter bouillon
50 gram boter
3 dl slagroom
borrelglaasje calvados
zout, peper
komijn

Bereidingswijze:
Kook de bouillon in tot 1 dl.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout, peper en komijnpoeder.
Smelt de boter in een pan.
Als ze heet is braad dan de varkenshaasjes snel aan alle kanten bruin.
Zet het vuur klein en laat nog 20 minuten zachtjes bakken.
Neem ze dan uit de pan.
Blus het braadvocht met de ingekookte bouillon.
Flambeer het met de calvados en voeg de room toe.
Eventueel op smaak maken met zout en peper.
Snijd de varkenshaasjes in plakken en leg deze op een serveerschaal.
Schenk er de saus over.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *