Cannelloni

Vegetarische cannelloni

Mevrouw Proeven is dol op die tijdschriften van de grootgrutters, zoals Allerhande, Hallo en Boodschappen. Van voor naar achter worden die helemaal uitgeplozen. Niet omdat koken nou nog een probleem is maar altijd op zoek naar leuke ideeën. Nou deze vegetarische cannelloni komt uit 1 van deze tijdschriften van deze maand, maar we hebben het recept als leidraad genomen. Want wie ons inmiddels een beetje kent weet dat we geen pastasaus uit een pot gebruiken. Je kunt dus ook de eenvoudige versie maken met bladen uit de koeling en saus uit een pot, ben je wel sneller klaar.


 

Ingredienten:

  • 1 flinke winterpeen/wortel
  • 1 kleine knolselderij
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • majoraan
  • salie
  • tijm
  • rozemarijn
  • 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 700 gram verse tomatensaus
  • 1 bol buffelmozzarella
  • (olijf)olie

Bereidingswijze:

Snipper de ui. Snijd de winterpeen, knolselderij en bleekselderij in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de wok en bak de ui met de groenten op een middelhoog vuur een minuut of 8. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snij samen met de overige kruiden fijn. Voor de fans van de eenvoudige versie, je hoeft geen verse kruiden te gebruiken, gedroogd kan ook. Zet het vuur uit en schep de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Let op, hoeveel zout is heel erg afhankelijk van smaak en wat voor soort saus je gebruikt. Saus uit een pot of zak is vaak al goed hartig, altijd even proeven dus. Zet de saus apart.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Breng een grote soeppan met water aan de kook met flink zout. Geen olie, dat is een fabeltje, water en olie mengen niet dus heeft geen zin…….Kook 1 of 2 bladen per keer. De verse bladen moeten ongeveer 2 minuten, de bladen van de super wat langer. Haal de bladen met de schuimspaan uit de pan en giet af.
Meteen ” uitvouwen” anders kleven ze aan elkaar. Neem wat van je peen/selderij mengsel, leg dit aan het begin van een blad en rol op. Leg in een ovenschaal. Zo doorgaan tot je geen bladen en groentemengsel meer hebt. Als je groente overhebt leg je die gewoon in de ovenschaal erbij.

Giet de tomatensaus erover en als laatste de plakjes mozzarella. Bak in de oven tot de mozzarella bruin kleurt (klein half uurtje).

Type: hoofdgerecht
Seizoen: winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *