Vegetarische risotto

Ingredienten:
1/2 zakje (25 gr) gedroogde cêpes of andere gedroogde paddestoelen
3 bosuitjes
4 eetlepels olijfolie
250 gr rondkorrelige zilvervliesrijst
150 gr kastanjechampignons
1 dikke teen knoflook
1 kruiden- of groentebouillontablet
(1 dl droge witte wijn)
1 bakje kerstomaten
2 eetlepels basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn
75 gr waterkersblaadjes
2 eetlepels peterselie
150 gr overjarige kaas of Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Week de paddestoelen een paar uur in 3 dl water.
Laat ze uitlekken en vang het vocht op.
Snipper het wit van de bosuitjes en fruit dat in een hapjespan of wok in de olie.
Voeg de rijst toe en laat die al omscheppend glazig worden.
Los het bouillontablet op in het verwarmde paddestoelenvocht, met water (en de wijn) tot 8 dl aangevuld.
Voeg het vocht in delen van ± 1 dl aan de rijst toe en laat het, steeds omscheppend, opnemen.
Dit duurt ± 15 minuten.
Snijd de champignons in vieren en voeg ze met de knoflook uit de pers, het geknipte basilicum en de geweekte paddestoelen aan de rijst toe.
Verwarm de rijst onder omscheppen nog 15 minuten, tot deze gaar, maar nog wel vochtig is.
Halveer intussen de kerstomaatjes, pluk de waterkersblaadjes af en snijd het groen van de bosuitjes in ringen.
Schep de groenten op het laatst door de rijst en breng de rijstschotel op smaak met een flinke draai peper uit de molen, wat zout, de balsamicoazijn en de peterselie.
Schaaf de kaas in plakken en verkruimel die.
Schep wat kaas op de risotto en geef de rest er apart bij.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Rijst
Seizoen: Kies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *