huzarensalade

Verse huzarensalade

Het verhaal van de verse huzarensalade met Pasen.
Het is bijna een traditie aan het worden. Mijn schoonvader en zijn vrouw nodigen ieder jaar met Pasen alle kinderen uit voor een paasbrunch. Ieder jaar weer heerlijk en gezellig.

Het is wel een bonte bedoening, omdat schoonvaders en zijn huidige vrouw in eerdere relaties kinderen verzameld hebben. Die zijn inmiddels ook weer getrouwd, samenwonend en ook een aantal van deze
hebben zich inmiddels voortgeplant ;). Wij zitten daar met Pasen dus tussen schoonstiefmoeder, schoonvader, schoonzus, zwager, neefje, nichtje, stiefzwagers, schoonstiefzusters, schoonstiefkinderen, ben vast nog wel iemand vergeten… sorry daarvoor… anyway’s een hele bende dus.

Met lege handen aankomen doen we niet graag, zeker niet als het om voer gaat. We hebben al eens bananenbrood meegenomen en een andere keer een vers gemaakte paté *** (herinnering aan ons dat we deze ook weer eens moet maken en plaatsen)**

Deze keer dacht Mevr. Proeven dat het een goed idee was om verse huzarensalade te maken.
Ik heb daar natuurlijk niets tegen in te brengen ( lees mag niet 😉 )
Deze hebben we al een aantal keer gemaakt en is altijd een succes.
Maar om een lang verhaal kort te maken hieronder het recept van de verse huzarensalade.

huzarensalade op schaal
huzarensalade op schaal

Ingrediënten:

  • 150 ml mayonaise (verse ?)
  • 5 eieren
  • 750 gr vastkokende aardappelen in blokjes
  • 4 el fijn gesneden bladpeterselie
  • 4 el fijn gesneden bieslook
  • 250 gr augurk in kleine blokjes
  • 250 gr gerookte kip in blokjes (vers ?)
  • 1 tl citroensap

Voor erbij en de opmaak:

  • verse garnaaltjes
  • gerookte zalm (vers ?)
  • potje zilveruitjes
  • 2 el kappertjes (indien uit het zout goede afspoelen)
  • 100 gr kas boontjes (geblancheerd en in stukjes)
  • 1 gele paprika in dunne reepjesJe kan hier natuurlijk zelf mee variëren

Bereidingswijze:

Begin met de bieslook en peterselie met de verse mayonaise te mengen, voeg een scheutje citroen naar smaak toe. Doe dit dan in een pot en zet koel weg.
Zo kan de smaak van de verse kruiden even lekker in de mayonaise trekken.

Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook.
Ook pan of bak water met ijs of koelelementen klaar zetten.
Was de kasbonen en haal de draadjes eraf. Blancheer deze dan in het kokende water.
Als de bonen net aan gaar zijn haal ze er met een schuimspaan uit en doet ze in het ijskoude water dat je hebt klaargezet.
Zo koelen de bonen heel snel af en blijven ze mooi groen.
Doe dit zelfde met de aardappelblokjes. Je kan dezelfde pan met kokend water gebruiken, het bijt mekaar allemaal niet en scheelt gas en water.
Alle kleine beetjes helpen.

De aardappel blokjes als ze afgekoeld zijn met in een vergiet afgieten en daarna in een schone theedoek droogmaken. Als je dit niet doet krijg je zo’n natte kleffe salade.
De eieren ook koken, laten schrikken. Deze pellen en in stukjes hakken.

In een grote kom de aardappel, augurk, gerookte kip mengen met de kruiden mayonaise, op smaak brengen met peper uit de molen, zout en citroensap. Als laatste de eierblokjes voorzichtig erdoor mengen. Ze moeten wel een beetje heel blijven.

Verse huzarensalade mengen
huzarensalade mengen

Voor de opmaak neem je een mooie grote schaal en in het midden maak je een berg van de huzarensalade. Er om heen leg je dan netjes alle ingrediënten die je hebt gekozen als versiering.

 

P.s.

Wij zijn natuurlijk freaks als het om zelf maken gaat. We nemen het je niet kwalijk als je de gerookte kip, zalm en mayonaise niet zelf maakt. 😉


Bereidingstijd: 50 minuten ( als je de tijd van het zelf roken van de zalm en kip niet meegerekend )
Bereiding: divers
Type: Salade, bijgerecht

Verse huzarensalade

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Verse huzarensalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

een × drie =