Vissoep met Calvados

Overheerlijke Vissoep met Calvados

Ingredienten:
1 liter visbouillon – 1 glas witte wijn – 1 borrelglas calvados – 25 cl olijfolie -1 prei – 2 sjalotjes – 2 tomaten – peterselie – 1 laurierblad – thijm – zout, peper – saffraan – 1 teentje knoflook – 1/4 groene paprika – 2 schelvisfilets – 50 gram doorregen spek – 100 gram noorse garnalen

Bereidingswijze:
Voeg de witte wijn en de calvados bij de visbouillon en laat de bouillon nog een kwartier trekken. Snij het spek in dobbelsteentjes, hak de peterselie, maak de tomaten concassée. Snipper de sjalotjes. Maak de prei schoon en snij ze in stukken van twee cm. Snij de paprika aan juliënne. Doe de olijfolie in een pan, sauteer er de spekjes glazig in. Geef er groenten, kruiden en saffraan bij en laat even bakken. Schenk er dan de visbouillon bij. Sauteer de vis heel even in wat boter, snij ze in stukken en geef ze bij de soep, samen met de garnalen. Serveer op voorverwarmde borden.

Bereidingstijd: 45
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *