Vissoep

Ingredienten:
(voor de visbouillon):
500 gram visafval – 2 dl witte wijn – 1 wortel – 1 ui – 1 blaadje laurier – 1 prei – 1 bosje peterselie – 1 takje thijm – peperkorrels – boter
——————————————————————————–
(voor de soep):
1 dl room – 40 gram bloem – 40 gram boter – 80 gram doperwten – 2 eidooiers – 40 gram gare rijst – 1 uitje – 1 wortel – 80 gram aspergepunten

Bereidingswijze:
Snij de visafval in kleine stukken. Was de groenten en snij ze eveneens in kleine stukjes. Smelt wat boter in de pan en braad groenten, visafval, wat geplette peperkorrels, wat peterseliestelen, de thijm en laurier hierin aan. Wanneer alles even gebraden heeft en de vis is wit, voeg dan de wijn toe en een liter water en breng het aan de kook. Laat 30 minuten trekken en passeer de bouillon. Was ondertussen de groenten van het garnituur en snij ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en fruit de wortel en de ui licht. Voeg de bloem toe en maak een blonde roux. Voeg de visbouillon toe en maak een mooie gladde soep. Laat deze zachtjes 20 minuten koken. Zorg ervoor dat nu de rijst, de aspergepunten en de doperwtjes gaar zijn. Passeer de soep door een doek. Voeg er aspergepunten, doperwten en rijst bij. Breng de soep weer aan de kook, zodat het garnituur goed warm wordt. Maak een liaison van eidooier en room en voeg deze, van het vuur af, toe aan de soep. Maak de velouté op smaak en serveer in voorverwarmde koppen. Garneer met wat gehakte peterselie.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 2 =