Vlaams draadjesvlees

Vlaams draadjesvlees

De temperatuur begint weer te dalen, de blaadjes vallen van de bomen.. je voelt het al aankomen. Het is weer tijd voor een heerlijke stoofschotel. Deze keer het Vlaams draadjesvlees. Lekker met pastinaak puree en een mooi rond glas rode wijn.

Zet de open haard maar aan..

Vlaams stoofvlees aanbraden
Vlaams draadjesvlees

Ingrediënten:

  • 1.5 kg runderriblappen
  • paar goede lepels lekkere grove mosterd
  • 900 ml bruin bier (3 flesjes ofzo)
  • 150 gr boter
  • 6 uien in ringen
  • 6 tenen knoflook gesnipperd
  • 3 el bloem
  • 1 liter rundvlees bouillon (vers of van een blokje)
  • 6 el azijn (of 3 om 3 witte azijn en balsamico)
  • 3 blaadjes laurier

Bereidingswijze:

De oven alvast voor verwarmen op 140 gr celcius

Smeer de runderlappen in met flink wat mosterd aan beide kanten en bestrooi met wat zout.
Laat in een grote braadpan de boter smelten. Braad de lappen aan tot ze goudbruin zijn.
Neem ze daarna uit de pan maar laat het bakvet in de pan.
In dit bakvet bak je de uien en de knoflook aan tot ze een beetje bruin zijn.


Voeg dan de bloem toe en bak dit onder voortdurend omscheppen ongeveer 1 minuut mee.
Voeg het bier, de bouillon, blaadjes laurier en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en doe de runderlappen weer terug in de pan.
Zorg dat deze goed in het vocht liggen en niet teveel er boven uit steken.
Doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in de oven. Kijk eens per uur even of het niet te droog word, anders kan je nog een beetje vocht toevoegen.
Na 4 uur haal je deksel van de pan en laat je de saus in het laatste uur indikken
Verwijder de laurier blaadjes. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.

Haal het vlees even uit de pan en zet de staafmixer in de pan. Zo krijg je een heerlijke gladde dikke jus.

Lekker met pastinaak of aardappel puree.


Tip*
Dit recept is voor 12 personen en dus best veel. Je kan het gemakkelijk in porties doen en als je ook nog jus overhoud kan je die ook in porties apart invriezen.

Bereidingstijd: 5 1/2 uur
Bereiding: Stoven
Personen: 12

Vlaams draadjesvlees

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vlaams draadjesvlees
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twaalf − 6 =