Weense saus

Ingredienten:
1 appel – 2 porties roomkaas – 3 eetlepels witte wijn – 1 eetlepel citroensap – 1 theelepel fijngemaakte mierikswortel – l/8 slagroom – paprikapoeder – 4 eetlepels gehakte verse kruiden

Bereidingswijze:
Schil en rasp de appel. Maak de roomkaas met een vork fijn en roer dit door de geraspte appel, witte wijn, citroensap en mierikswortel tot een gladde massa. Klop de slagroom stijf en vermeng deze met paprikapoeder en gehakte kruiden. Roer dit mengsel door de kaascrème.
Wordt geserveerd bij Vlees, Vis, Mais en Gevogelte

Bereidingstijd: 15
Voor: 5 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Type: Sauzen
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *