Wilde eendenborstfilet met kersensaus

Wilde eendenfilet met kersensaus

Heerlijk met de kerst een wilde eendenfilet met kersensaus. En ook als het geen kerst is natuurlijk.

Ingredienten:

  • 4 wilde eendenfilets
  • 1 pot kersen op sap
  • 50 gr. boter of margarine
  • 1,5 el. Aardappelmeel
  • 1,5 el. Marasquin of kersenlikeur
  • zout en peper

Bereidingswijze:
Bestrooi de eendenfilets met zout en peper.
Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Neem de pan van het vuur en voeg de overige boter toe.
Verwarm de kersen met 2 dl. sap in een andere pan.
Meng het aardappelmeel aan met de Marasquin en bind hiermee het kersensap.
Verwarm de boter opnieuw en bak hierin de eendefilets aan beide zijden bruin
(reken voor elke zijde ongeveer 4 minuten).
Neem de filets uit de pan en serveer ze op verwarmde borden.
Voeg het overige kersensap toe aan de bakboter en serveer de kersensaus er apart bij.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *