Wortel coriandersoep met linzen

Ingredienten:
grote ui
knoflook
500gr wortel
2 tomaten
chilipoeder
korianderpoeder (ketoembar)
komijnpoeder (djinten)
kruidenbouillon
zout, zwarte peper
1 blik linzen (400gr)
verse koriander

Bereidingswijze:
Hak de ui en knoflook, fruit in een pan met beetje olie, voeg wortel in blokjes toe en laat mee ‘zweten’. Voeg tomaat in stukjes met de kruiden toe, laat nog 1-2 min fruiten. Voeg bouillon toe, laat zacht koken tot wortel gaar is en pureer met staafmixer. Op smaak brengen met zout en peper. Voeg de linzen toe, serveer met grof gesneden verse coriander.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Overig
Type: Soep
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + 14 =