worteltjestaart punt

Worteltaart

Ken je die mop van dat konijn bij de bakker die vraagt om worteltjestaart……laat ook maar want die heeft zo’n baard. Maargoed worteltaart. Leuk, zeker met Koningsdag in aantocht. Gezellig koffiedrinken met oranje taart. Na enig speurwerk dit recept van 24kitchen uitgekozen.

worteltjestaart
taart geglaceerd

Ingrediënten:

  • 250 gram wortels
  • 10 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram kokosrasp (gedroogde)
  • 40 gram rozijnen
  • 60 gram walnoten
  • En voor de topping:
  • 20 gram boter
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 75 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden (boven en onderwarmte). Schil de wortels en rasp ze heel fijn (echt doen anders heb je dikke bonken). Smelt de boter heel langzaam, niet bruin laten worden. Klop de eieren en de suiker luchtig met de mixer of de keukenmachine. Meng de olie, zelfrijzend bakmeel, kokos, rozijnen, gehakte walnoten, gesmolten boter en wortelrasp erdoor. Schenk het beslag in een springvorm en bak de taart (1 standje onder het midden van de oven) in 25 minuten gaar. Laat de taart goed afkoelen en haal hem uit de vorm.

Voor het glazuur smelt je de boter, roer met de garde de sinaasappelsap en poedersuiker erdoor. Bestrijk hiermee de taart. Doe dit in verschillende laagjes totdat hij mooi glimt.


Bereidingstijd: 60 minuten
Bereiding: Bakken
Type: Cake

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Worteltaart
Published On
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

About the author: Mevrouw Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × drie =