zalm in whisky

Zalm in Whisky

Alweer jaren geleden dat we dit gerecht gemaakt hadden. Zalm in Whisky heb ik een keer op een vrijdagavond verzonnen. Ik had toen nog wat restjes camembert en verse kruiden liggen en nog een mootje zalm. Dat pakte goed uit, heerlijk gewoon en zo simpel.
zalm-whisky-camenbert-op-zalm2

Je kan iedere willekeurige whisky gebruiken maar de ruigere hebben de voorkeur. Wij hebben deze keer de Oban (14 jaar) gebruikt. Wees er niet te zuinig mee, er verdampt een hoop.

Ingredienten:

  • 4 moten Zalm
  • Verse peterselie
  • Verse bieslook
  • Verse basilicum
  • Zout, peper
  • Stukje brie of camembert
  • Flinke scheut Whisky

Bereidingswijze:
Leg iedere zalmmoot op een stukje aluminium folie en doe er een scheutje whisky overheen. Strooi er een beetje peper en zout over. Snijd de verse kruiden klein en doe op iedere zalmmoot een klein beetje van deze kruiden. Snijd dunne plakjes van de brie of camembert en leg een paar plakjes op iedere zalmmoot. Vouw het aluminium dicht om de zalm heen maar niet te strak. (maak er een soort zakje van.) Doe deze pakketjes in een ovenschaal of bakplaat. Verhit de oven voor op 150 gr celsius en doe de ovenschaal ongeveer een 30 min. in de oven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Lekker met haricots verts of andere groene groenten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
zalm in whisky
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twee × vier =