Zalm op zn Japans uit de oven

Ingredienten:
4 zalm filets van ca 125 gram
4 teentjes knoflook
2 eetlepels kikkoman sojasaus
2 eetlepels limoen- of citroensap
3 eetlepels wokolie
600 gram panklare spinazie
2 eetlepels gembersiroop
zout en peper
aluminium folie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg elke zalmfilet op een stuk aluminium folie van 20×30 cm.
Bestrooi de zalm met peper en zout naar smaak. Pers de teentjes knoflook boven de zalm
en sprenkel de sojasaus en limoensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en
vervolgens als paketjes netjes dicht.
Zet de vis paketjes in de oven in het midden van de bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten.
Verhit ondertussen de olie in de hapjespan. Roerbak hierin de spinazie (wel eerst goed uit laten lekken)
Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.
Serveer de zalm paketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *