Zwarte Bessen Likeur

Ingredienten:
1,5 kg zwarte bessen
12 blaadjes van dezelfde struik
1 liter absolute alcohol(96%)
1 kg suiker
2 liter water

Bereidingswijze:
Rits de bessen voorzichtig van de struik. Verdeel de bessen, de blaadjes, alcohol, suiker en het water over de 6 flessen. Schud de flessen de eerste week dagelijks even om. Laat alles 5 à 6 weken trekken. Zeef daarna de vloeistof door een passeerdoek of een koffiefilter tot hij iets mooier van kleur wordt. Doe de likeur in schone flessen. Bewaar ze op een donkere plek met een kurk op de flessen.

Bereidingstijd:
Voor: personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *