Zwarte pasta met venkel roomsaus

Ingredienten:
500 gram kalkoenfiletlapjes
400 gram champignons
300 gram zwarte pasta
400 mililiter slagroom
1 venkel
1/4 blok santen
4 eetlepel gemalen kokos
1 eetlepel ketoembar
1/2 eetlepel djinten
3 theelepels serehpoeder
400 gram gemalen kaas
3 eetlepel olijfolie
2 groentebouillonblokjes
(zee)zout

Bereidingswijze:
Breng voor de pasta ruim water aan de kook, los hierin de bouillonblokjes op. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Snijd de champignons in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snijd ook in kleine stukjes.
Breng de slagroom aan de kook. Voeg naar smaak grofgemalen zeezout toe. Doe de champignons en venkel bij de slagroom en breng opnieuw aan de kook. Voeg serehpoeder en witte peper naar smaak toe. Laat 15 minuten pruttelen.
Snijd intussen de kalkoenfiletlapjes in stukken van 5 x 5 cm.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Voeg de filetstukjes met de ketoembar, djinten en zout en peper naar smaak toe.
Doe er na 4 minuten op middelmatig warm vuur roerbakken de santen bij, laat langzaam smelten. Roer af en toe om.
Strooi de gemalen kokos erover en roer goed door elkaar.
Haal de slagroomgroenten van het vuur en pureer alles in de pan met de pureerstaaf. Zo krijgt ook de slagroom een stevigere consistentie.
Breng opnieuw aan de kook, meng, zonder warmtebron, de kaas erdoor.
Verdeel de pasta over drie borden.
Doe hierop de kalkoenstukjes.
Saus naar behoefte erover lepelen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 3 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Pasta
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − 4 =