Roux
Ingredienten:Voor 1 liter saus: 100 gram boter – 100 gram bloem Voor een bruine roux neem je het dubbele. Bereidingswijze:Blanke roux Smelt de boter in een pan maar laat het niet te heet worden.Zeef de bloem. Geef ze ineens bij de boter. Roer het mengsel met de garde goed door elkaar. Laat 2 à 3 […]
Knoflookbrood
Ingredienten:1 stokbrood – 2 teentjes knoflook – theelepel zout – 4 eetlepels gehakte verse kruiden – 150 g boter Bereidingswijze:Snij het stokbrood in dikke plakken van ongeveer 3 cm. De plakken echter niet helemaal doorsnijden, maar slechts zover dat het onderste derde deel van het brood nog aan elkaar blijft. Maak de knoflookteentjes fijn, bij […]
Mokkarol
Ingredienten:1/2 kop Bloem, 2 el cacao, 2 tl oploskoffie, 2 tl bakpoeder, 3 eiwitten, 1/2 kop witte basterdsuiker, 3 eidooiers(losgeklopt), 2 el warme melk, 1 el witte basterdsuiker extra, 2,5 dl room, 1 tl koffiepoeder extra, 1 chocoladereep (verkruimeld), 1/2 kop geschaafde amandelen. Bereidingswijze:Oven voorverwarmen op 220°C. Een ondiep bakblik van 30 x 25 x […]
Chapati’s (soort pannekoek a la Roti)
Ingredienten:2 1/2 Kop fijn volkorenmeel, 1 tl zout, 1 el Olie, 2,5 dl warm water, 1/2 kop fijn volkorenmeel extra Bereidingswijze:Doe meel en zout in een grote kom; maak een kuiltje in het midden. Voeg olie en al het water tegelijk in het kuiltje; meng alles eerst met een houten lepel, dan met de hand […]
Tia Maria
Ingredienten:1 Liter jonge jenever, 10 zakjes vanillesuiker, 500 gr bruine kandijsuiker, 200 koffiebonen Bereidingswijze:Doe alle bovenstaande ingredienten in een grote wekfles/pot. Gedurende 6 weken iedere dag de fles een keer goed schudden. Na 6 weken de inhoud van de fles door een zeef gooien om de restanten van de koffiebonen eruit te filteren. Klaar is […]
Amaretto
Zelf Amaretto maken is makkelijk, snel, lekker en vooral goedkoop Ingrediënten: 1 Kop water 1 Kop gegranuleerde suiker (kristalsuiker) 1/2 Kop bruine suiker (basterd) 2 Koppen Wodka (kan met goedkope maar je amaretto wordt wel lekkerder als je ietsje meer uitgeeft) 2 Eetlepels amandel extract (in het schap met bakproducten) 2 Theelepels vanillesuiker Bereidingswijze: 1.Doe […]
Basisrecept pastadeeg
Zelf pasta maken is het het eenvoudigste wat er is. Hier het basirecept pastadeeg. Het enige waar je moet zorgen is dat je de juiste bloem neemt. Met gewone patent bloem word het een drama en bovedien maak je grote kans je pasta machine naar zijn grootje te helpen. Gebruik ALTIJD grano duro bloem oftewel […]
Spaghetti met Prei Gorgonzolasaus
Ingredienten:2 dunne preitjes (alleen het witte en lichtgroene), 150-200 Gram spaghetti, Zout, (verse) Peper, 25 Gram boter, 1/8 L Garderoom, 100 Gr Gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas. Bereidingswijze:Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes.Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Verhit intussen de boter in een panen roerbak de prei ca. 1 […]
Macaroni met Venkel
Ingredienten:3 normale venkels, Macaroni, 250 gr gehakt, 200 gr geraspte kaas, Melk, Bloem, Margarine. Bereidingswijze:Venkel schoonmaken en in hapklare stukken snijden.Zet ondertussen 2 pannen water op om de macaroni en de venkel te koken. Kook de venkel en de macaroni tot ze gaar zijn, zorg dat de venkel niet te gaar word. Rul het gehakt […]
Camemberttaart
Ingredienten:4 eetlepels olie 225 g magere kwark 225 g bloem, beetje zout en twee eetlepels bloem 1 eetlepel paneermeel 300 g broccoli 2 eieren peper 4 eetlepels slagroom wat bieslook 100 g gezouten cashewnoten 250 g camembert Bereidingswijze:Voorbereiden: Taartvorm van 28 cm met eetlepel olie invetten. In een kom de kwark losroeren met 3 eetlepels […]