Boerenkooltaart net uit de oven

Boerenkooltaart

Boerenkooltaart net uit de oven

Boerenkooltaart

Boerenkooltaart, een lekker snel zaterdagavond recept. Deze maken wij het hele jaar door. Je kan boerenkool namelijk heel makkelijk invriezen.

Dus aan het eind van het boerenkool seizoen kopen we altijd een voorraadje in en vriezen dit in porties in.
Zo heb je ook de rest van het jaar boerenkool, en dit recept kan je ook gerust eten als het geen stampotten weer is.

Ingrediënten:

3 eetlepels boter
1 grote ui, grofgesnipperd
1/2 zak panklare boerenkool (a 300 g)
1 theelepel gedroogde tijm
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
1 runderrookworst, in plakjes
4 eieren
100 ml kookroom

Materialen:
quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Bereiding:

Boerenkooltaart bakken

Boerenkooltaart

Oven voorverwarmen op 200 °C. In grote pan boter verhitten en ui 2 min. zachtjes fruiten.

Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper.
Ingevette taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken.
Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden.
Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen. In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper.
Eiermengsel over boerenkool schenken. In midden van oven boerenkoolquiche in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.

Boerenkooltaart

Bron: Albert Heijn

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Boerenkooltaart
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *