Goulashsoep

Ingredienten:
300 gram runderlappen
25 gram boter
1 rode paprika
2 uien
1 klein blikje tomatenpuree
2 tomaten
1,5 liter water
zout en peper
1 blaadje laurier
1 theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
een beetje komijn
2 middelgrote vastkokende aardappelen

Bereidingswijze:
Uien en knoflook schoonmaken en versnipperen; paprika wassen, van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden.
Het rundvlees in dobbelsteentjes snijden.
In een soeppan de boter heet laten worden en daarin het vlees en de groenten aanfruiten.
Bestrooien met paprikapoeder en komijn, zout, peper, laurier en water toevoegen en aan de kook brengen.
Laat de soep gedurende een uur zachtjes koken.
Ondertussen de aardappelen schillen, wassen en in dobbelsteentjes snijden.
Tomaten wassen en van zaadlijsten ontdoen en in niet te kleine stukken snijden.
Aardappelen en tomaten aan de soep toevoegen en laten koken tot alles gaar is.
Op smaak brengen.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *