Meringues

Ingredienten:
4 grote eieren
200 g fijne tafelsuiker

Bereidingswijze:
Scheid de eieren en zorg ervoor dat er geen spoortje eidooier bij het eiwit komt. Klop de eiwitten met de mixer op lage snelheid circa 3 min. tot de eiwitten luchtig worden. Verhoog de snelheid van de mixer voorzichtig en ga door tot de mixer op zijn snelst gaat en de eiwitten zachte, witte, stevige pieken vormen. Pas op dat de eiwitten niet te hard worden geklopt, want dan gaan ze schiften. Voeg de tafelsuiker met lepels tegelijk toe en blijf kloppen tot de eiwitten een stevig mengsel vormen met een satijnen glans. Schep van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat grote ovalen. Zet ze in een voorverwarmde oven van 150ºC en bak ze circa 20 min. Schakel de oven dan terug naar 100°C en laat ze hierin nog 20 min. bakken. Zet de oven dan uit en laat de meringues volledig afkoelen in de oven.

Bereidingstijd: 50
Voor: personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Nagerecht
Keuken: Franse
Type: Ei
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.