Tortilla a la espaniola

Ingredienten:
3 aardappelen,
1 ui,
5 eieren,
wat melk,
olijfolie,
zout.

Bereidingswijze:
Aardappelen schillen en in flinterdunne chipsschijfjes snijden(met kaasschaaf)ui snipperen
In diepe bakpan bodem bedekken met olie en verhitten
Aardappelschijfjes en ui bakken ,regelmatig omscheppen,vuur niet te hoog.
Eieren met een scheut melk goed kloppen
Wanneer aardappel gaar en zacht is in schaal doen en eieren erbij doen en de boel goed mengen, voeg zout naar smaak toe
Wat olie in de pan en de massa bakken totdat de bovenkant gestold is, dan omdraaien(niet te lang bakken tortilla moet smeuig zijn)

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Type: Ei
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *