Focaccine del giardiniere

Ingredienten:
250 gr aardappelen
30 gr verse gist
250 gr bloem
1 theelepel suiker
50 gr zachte boter
1/2 theelepel zout
± 3 eetlepels olie
8 schone, met olie ingevette aardewerk bloempotjes, inh. ± 1 dl

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in de schil in ± 20 minuten gaar.
Pel ze, laat ze iets afkoelen en pureer ze.
Roer de gist met 2 eetlepels lauwwarm water los.
Vermeng de bloem en de aardappelpuree.
Maak in het midden een kuiltje en doe de gistoplossing, de suiker en de boter erin.
Strooi het zout op de rand en meng de ingrediënten.
Voeg 1 dl lauwwarm water toe en kneed het mengsel tot een glad en soepel deeg.
Vorm het deeg tot een bal, besprenkel die met olie en laat het deeg afgedekt met plasticfolie ± 1 uur op een lauwwarme plaats rijzen.
Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 8 gelijke stukken.
Vorm de stukken deeg tot ballen en doe die in de bloempotjes.
Besprenkel de bovenkant met olie en laat opnieuw afgedekt met plasticfolie ± 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood in de potjes in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: 180
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Overig
Seizoen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *