Maïssoep met salsa
Dit was een niet al te best jaar voor de moestuin. Te koud, te nat, te droog etc. Een van onze moestuinders was qua gezondheid niet goed in orde dus wij nemen dat veld er wel bij. Weet je wat, zetten we daar een paar rijen mais neer, ziet er zo gaaf uit. De maïs deed het wonderwel wel erg goed. Dan zit je dus wel met kilo’s maïs. Die hebben we sous vide gegaard en daarna in vacuum zakken in de vriezer gedaan. Wordt het wel veel recepten met maïs dit jaar. Bereid je maar voor op maisbrood, gegrilde mais en maisburgers…………We trappen af met deze. Maïssoep met salsa
Ingredienten:
- 600 gr gare maïskorrels
- 7.5 dl groentebouillon
- 1.5 dl witte wijn
- 1 dl kookroom
- 2 bos (lente) uitjes in kleine ringetjes
- 1/2 groene paprika in kleine stukjes
- 1 rood pepertje in dunne reepjes
- 1 vleestomaat in blokjes
- 1 el gehakte verse koriander
- 1 el olijfolie
- 200 gr verse hollandse garnalen
- zout en peper
Bereidingswijze:
Bouillon in een pan en doe daar 500 gr van de maïskorrels bij. Kook voor ongeveer 20 minuten. Wanner de korrels goed zacht zijn pureer je dit met een staafmixer.
Zeef de soep als je wilt, wij doen dat niet. Zonde van al die vezels. Voeg de room toe en dan het restant van de maïskorrels. Laat op een heel klein vuurtje zachtjes opstaan.
Voor de salsa meng je in een kommetje de uitjes, paprika, tomaat, garnaaltjes en koriander met de olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de soep in een kom of diep bord en schep daar een flinke schep van de salsa bovenop. Ziet er prachtig uit en is heel erg lekker.
Wij hebben de soep geserveerd met tortilla chips. Heel simpel tortillas kopen, in stukjes snijden en heel even in olie bakken.
- Bereidingstijd:
- Kook / Bak tijd: 20 min
- Bereiding: 10 min
- Totaal: 30 min
- Bereiding: Koken
- Type: Hoofdgerecht
- Seizoen: Alle
- Land: Nederland
- Personen: 4
Geef een reactie