Italiaanse Risotto

Ingredienten:
250 gr gemengde paddenstoelen
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr boter
100 gr magere spekreepjes
verse of gedroogde tijm
150 gr risotto rijst
1,5 dl Madeira
zout en peper
3 eetl creme fraiche

Bereidingswijze:
Verwarm 1 liter water met bouillonblokje. Snijd de paddenstoelen in plakjes, snipper de ui en hak de knoflook.
bak de spek in de boter, voeg de ui, knoflook en tijm toe, kort laten fruiten. Voeg de paddenstoelen toe tot deze licht beginnen te kleuren. Voeg een pollepel bouillon toe aan de rijst en roer tot het vocht opgenomen is. Vervolg dit tot de rijst gaar is (zie verpakking). Maak op smaak met zout en peper en roer als laatste de crème fraish door de rijst.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Rijst
Seizoen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.